Mestringsfølelse i arbeidslivet

2. oktober 2023

Cecilie fikk gjennom Agenda troen på at også hun kunne oppleve mestringsfølelse i arbeidslivet.

 

–Jeg fikk en veldig forståelsesfull veileder som lyttet og var med på tilrettelegging og som gjennom Karriereveiledning fikk meg til å se løsninger der jeg tidligere så problemer.

Cecile startet i vår catering-produksjon der hun blant annet jobbet som sjåfør med våre vareleveringer. I perioder også inne på catering med matlaging. Gjennom kartlegging, intern arbeidsutprøving og karrierekompetanse fikk Cecilie mulighet til å styrke seg i veien mot en ekstern utprøving. Dette var en viktig faktor i å ta steget videre og motivasjon til praksis utenfor Agenda.

En dag var hun på Rema 1000 Ankenes for å handle, og så der et oppslag der de søkte etter ansatte.

Cecilie hadde aldri jobbet i butikk før, men tok et bilde av utlysningen som hun viste til sin veileder. Hun var nysgjerrig og bestemte seg at dette ville hun prøve ut.

–Veilederen min på Agenda støttet meg fullt ut i mitt spontane forslag, og atter en gang hjalp hun meg å finne en løsning og fremgangsmåte for å søke stillingen sier Cecilie

Vi gjorde en avtale med arbeidsgiver om at hun fikk prøve seg i arbeidspraksis i to uker. Dette for å avklare om hun kunne trives i jobben, og arbeidsgiver fikk se om hun var rett kandidat.

–Disse ukene ble min jobbsøknad og jeg fikk etter to uker kontrakt på deltidsstilling i 50%. Jeg opplever at det var mye lettere å vite hva jeg søkte på etter å ha fått prøve ut jobben først.

Cecilie har nå jobbet på Rema 1000 Ankenes i litt over 1 år og stortrives. Butikksjef Harald Anthonsen er strålende fornøyd med Cecilie og å kunne bidra sammen med oss.