«Dumperkusken»

24. oktober 2022

Han kaller seg for «dumperkusk» der han stolt fører sin egen anleggsmaskin
høyt oppe på Skjomenfjellet i Narvik Kommune.

Det er Geir Karlsen (21) som sitter i førersetet på dumperen i et spektakulært høyfjellslandskap, langt i fra et kontor og arbeidshverdagen til folk flest. Geir var aldri noen teoretiker, så da ungdomsskolen var unnagjort, visste han at han ville jobbe med noe praktisk.

I dag er han Anleggsmaskinkjører hos Sundquist AS.

Det hele startet i 2018 da han kom i kontakt med Aktiv Ballangen som lærerkandidat får å bli anleggsmaskinkjører. Aktiv Ballangen er en ASVL-bedrift i Narvik Kommune som hjalp Geir med å finne videre retning i arbeidslivet. Anleggsmaskinfører hørtes spennende ut syntes Geir, og løpet var i gang.  Geir startet i det små, med kjøretrening på lukkende områder for å bli trygg i maskinene. Mens han stadig ble flinkere som sjåfør, tok han ulike kurs og annen grunnleggende opplæring i samarbeid med Opplærings- og utviklingssenteret i Narvik (Opus).  Arbeidet resulterte i at han i dag har sertifikat på blant annet gravemaskin, hjullaster og dumper.

I mai 2022 ble Geir ansatt i 100% stilling som anleggsmaskinkjører hos Sundquist AS. Hos Sundquist arbeider han turnus med to uker på arbeid og to uker fri, og har ansvar for sin «egen» maskin. Geir er for tiden anleggsmaskin-kjører i et større damrehabiliteringsprosjekt på Skjomenfjellet. Han trives godt med den spektakulære arbeidshverdagen og etter lange arbeidsdager som «dumperkusk» blir det tidlig kveld i brakkeriggen, hvor Geir kan sove godt i visshet om at han havnet på riktig plass i arbeidslivet.